Stjernetegnet Trekanten

I den nordlige konstellation bestående af fikserede stjerner er "trekanten", som er et relativt ubetydelige stjernebillede. De tre stjerner i konstellationen er kun klassificeret som klasse 3. På den sydlige halvkugle er fundet et matchende modstykke til "trekanten", nemlig den "sydlige trekant" eller "Triangulum Australis", som den også kaldes. Den nordlige "trekant" blev opdaget af Ptolemæus.
 
Form og position:Stjernetegnet Trekanten
"Den ""nordlige trekant"" befinder sig omkring 10 ° nord fra lederen af ​​den konstellation ""Vædderen"". den mest iøjnefaldende stjerne i stjernebilledet Trekanten er Spriralgalaxie M33. Den åbne stjerneklynge
NGC 752 er smuk at se på og gør konstellation til en let langstrakt ligebenet trekant, og repræsenterer samtidig den klareste af de tre stjerner. Nabokonstalletionerne er Andromeda, Fisken, Vædderen og Perseus."
 
Rektascension: 1h 31m til 2h 50m
Deklination: 25-37 grader
 
Mest lyse stjerne: Beta Trianguli (HIP 10064)
 
Mytologi:
Grækerne kaldte konstellationen Trekanten for "trigonon", "Delta" eller "Deltoton". Bl.a. så de også Nildeltaet i det, men mytologisk er trekanten et udtryk for Sicilien som blev dedikeret til gudinden Demeter, efter at Demeters datter Kore, var blevet kidnappet af Demters bror, guden Hades. Det forlyder, at Hades, guden af underverdenen, havde forelsket sig i Kore. Hades spurgte derfor sin bror Zeus til råds, og selvom Zeus vidste at Kore ikke var interesseret i et liv i underverdenen, så stoppede han ikke Hades. Kore blev kidnappet af Hades mens hun plukkede blomster, og efter at Zeus ignorerede hendes råd om hjælp blev hendes skæbe bundet til underverdenen. Kore blev herefter kaldet Persephone.
 
Bedste årstid til at se: Efterår
 
Konstellationer ved siden af: Andromeda, Fiskene, Perseus, Vædderen