Stjernetegnet Skytten

Skytten er den sydligste konstellation af stjernetegnene, placeret helt centralt i galaksen. Den ligger mellem Skorpionen og Stenbukken, og er meget tæt på de mest stjernetætte områder af Mælkevejen. Det kan være svært at se fra lande i den Nordlige halvkugle grundet dens sydlige placering på himlen. Ca. 22 af dens stjerner har planeter vi kender til, betydende at det er den mest planetrige konstellation vi kender til.
 
Form og position:Stjernetegnet Skytten
På trods af at konstellationen kaldes "Skytten" mener mange stjernespottere at konstellationens form minder mere om en tekande. De tågede stjernesamlinger fra Mælkevejen ligner "damp" fra tekanden. Den mest lyse stjerne i Skytten er Epsilon Sagittarii, og er 250 gange lysere end Solen. Hvis du vil finde Skytten på himlen kan konstellationerne Skorpionen og Stenbukken hjælpe dig på vej. Stenbukken er til venste, lidt oppe, mens Skorpionen er til højre og længere nede end Skytten.
 
Rektascension: 17h 43m bis 20h 28m
Deklination: -45 bis -12 Grad
 
Mest lyse stjerne: Epsilon Sagittarii (Kaus Australis)
 
Mytologi:
Konstellationen blev først opdaget af Babylonerne og sidenhen Sumererne, som identificerede den med den gamle Gud Pabbilsag. Grækerne gasv konstellationen navnet Chiron, det samme navn som Sagittarius, som var en Kentaur. En Kentaur er et væsen som har overkrop som en mand, og resten af kroppen som en hest, og som er kendt for deres evner med bue og pil. Chiron, som var en poet og mentor for mytoligske helte som Hercules, Achilles og Aesculapuis, var udødelig. Da han blev ramt af en giftig pil og blev såret, ville han dø, og derfor placerede Zeus ham på himlen.
 
Astrologisk betydning:
Skytten er et tegn i denne konstellation, og astrologer betegner folk født under dette stjernetegn som folk der elsker sjov og nye oplevelse, med en god humor. Idealister og en tydelig følelse for retfærdighed er andre betegnelser som karakteriserer folk født under dette tegn. Grundelementet for Skytten er ild.
 
Bedste årstid til at se: Sommer
 
Konstellationer ved siden af: Ørnen, Skorpionen, Southern Crown, Kikkerten, Mikroskopet, Stenbukken