Stjernetegnet Lille Hund

Konstellationen Lille Hund er lidt svær at stoppe, og for at hjælpe dig med det bør du lede efter dens "skulderstjerne", som er stjernen Betelgeuse fra konstellationen Orion. Konstellationen Lille Hund er én af de 48 oprindelig beskrevne konstelationer i tidlig græsk astronomi. Navnet betyder, på gammel græsk, "før hunden", hvilket går godt i spænd med at Procyon kaldte den "Hundestjernen".
 
Form og position:Stjernetegnet Lille Hund
Konstellationen Lille Hund er en exceptionelt lille konstellation. Enhver som vil observere den kan finde Tvillingerne syd for den, og brugte dem som guide. Udover den indre del af Antarktis kan Lille Hus ses året rundt fra hele verden.
 
Rektascension: 7h 8h 6m til 11m
Deklination: 0 ° til +13 °
 
Mest lyse stjerne: Prokyon (α Canis Minoris)
 
Mytologi:
Græsk mytologi fortæller følgende histore om denne konstellation: Dionysis lærte Icarius hvordan man pressede vindruer. Ifølge mytologien var Dionysus giftens gud. Icaruis tilbød at lære kunsten videre da alle var vilde med den drik der kom ud af vindruerne i sidste ende. Da de blev fulde troede de at Icaruis havde forgiftet dem og slog ham således ihjel. Erigone, datter af Icarius, søgte efter faderen med hendes lille hund. Der hvor de fandt ham hang Erigone sig selv, gerningsmændende blev straffet og den Lille Hund fik sin stolthed opfyldt ved at blive placeret på himlen for evigt. I en anden historie dækker navnet Lille Hund over den tro følgesvend af jægeren Orion.
 
Bedste årstid til at se: Vinter
 
Konstellationer ved siden af: Enhjørningen, Tvillingerne, Krebsen, vand slange