Stjernetegnet Lille Bjørn

Også kendt som "Little Dipper" er Lille Bjørn en af de vigtigste konstellationen på himlen for astronomer. Lille Bjørn (Ursa Minor på Latin) er en konstellation på den Nordlige himmel. Den største stjerne i konstellatonen er Nordstjernen, en af de væsentligste for astronomer. Alle andre himmelske objekter vender dagen lang rundt om denne stjerne. Nordstjernen gives også en væsentlig rolle i myterne omkring de indiske Vedaer, som værende lederen af en gruppe af Guder.
 
Form og position:Stjernetegnet Lille Bjørn
Lille Bjørn er i form sammenlignlig med Store Bjørn. Forskellen er dog, at "håndtaget" på Lille Bjørn ikke er lige, men snarere opadbøjet, hvorimod det på Store Bjørn er helt lige. Den største stjerne i konstellationen, Nordstjernen, har den samme position i nattehimlen. Højden på stjernens position i Nord svarer til breddegraden på den person som kigger.
 
Rektascension: 0h 0m to 24h 00m
Deklination: +65 to 90 degrees
 
Mest lyse stjerne: Alpha Ursae Minoris (Polaris eller Nordstjernen)
 
Mytologi:
Callisto var en naturånd som tiltrak Zeus. Hun fødte senere hans søn, Arcas. Hera, Zeus' kone, gjorde så Callisto til en bjørn. År senere, da Arcas var ude og jage i skoven, sikrede Hera at Callisto mødte hendes søn. Arcas var lige ved, fejlagtigt, at dræbe sin egen mor, da Zeus blandede sig. Guden placerede Callistto på himlen som Store Bjørn og sørgede senere for at Arcas kom med som Lille Bjørn.
 
Bedste årstid til at se: Året rundt, bedst i foråret
 
Konstellationer ved siden af: Cassiopeia, Dragen, Giraffen, Store Bjørn, Cepheus