Stjernetegnet Kusken

Kusken er en af de 48 konstellationer beskrevet af Ptolemy. Om ca. 13.000 år vil den ramme stjernernes ækvator. Grundet dens størrelse og position er Kusken en meget let konstellation at kende. Babylonerne fandt på det nuværende navn, Auriga, som er det latinske ord for Kusken.
 
Form og position:Stjernetegnet Kusken
Hvis man blot "låner" én stjerne fra nabokonstellationen Taurus kan Kusken ligne en næsten perfekt pentagon. Dens største stjerne, Capella, er den tredjemest lyse på den nordlige himmel. Den mest sydlige stjerne, γ Alnath, som fuldender pentagonen, var tidligere tilhørende Auriga. Efter International Astronomical Union (IAU) besluttede sig for nye grænser blev den en del af Taurus.
 
Rektascension: 4h 35m til 7h 30m
Deklination: 28-56 grader
 
Mest lyse stjerne: Capella (Alpha Aurigae)
 
Mytologi:
I den græske mytologi er Erichthonius, sønnen af smedguden Hephaestus, associeret med denne konstellation. Erichthonios spændte den første mand til fire heste til en stridsvogn og tog del i den afgørende kamp for at besejre tyrannen i Amphictyon. Da han blev den første konge i Athen, takket være hans intelligens, blev han favorit i Athen Patron gudinden Athena. I taknemmelighed for hans bedrifter placerede Zeus Erichthonios i himlen efter hans død.
 
Bedste årstid til at se: Efterår
 
Konstellationer ved siden af: Giraffen, Perseus, Tyren, Tvillingerne, Lossen