Stjernetegnet Fiskene

Pisces, også kendt som "Fiskene", er en af de mest interessante konstellationer der kan ses fra Jorden. Fiskene er en meget usædvanlig konstellation. Et af tegnene på at det er et stjernetegn er, at den er placeret på den Ekliptiske linje. Det betyder at solen, månen og planeterne i vores solsystem lader til at flytte sig gennem konstellationen på de tidspunkter den kan ses fra Jorden.
 
Form og position:Sternzeichen Fische
Fiskene er en stor konstellation i forhold til hvor meget plads den dækker på himlen. På trods af det store område er den dog ikke særlig nem at se, især ikke i større byer. Den mest lyse stjerne, Alrischa, har en relativ størrelse på blot 3,5 hvilket ikke er meget. Stjernespottere kan bruge konstellationen Pegasus, også kendt som Efterårstrekanten, til at hjælpe dem med at finde Fiskene, da denne ligger meget tæt på. Med dens lange form er Fiskene ofte forstået som en scooter.
 
Rektascension: 22h 51m to 2h 6m
Deklination: -6 to +34°
 
Mest lyse stjerne: Alpha Piscium (Alrischa)
 
Mytologi:
I Græsk mytologi hører vi fortællingen om, at Zeus dræber sin far Kronos, og starter en krig mod Jordgudinden, Gaia. Zaus fængsler Gaias børn, Titanerne, og Jordgudinden skaber derfor monstret Tyfon for at få hævn over Zeus og guderne på Olympus. Monsteret havde et hovede med 100 dragehoveder og var så frygtløs at selv Gudinden Afrodite måtte se sig overkommet. Hun kastede sig selv i floden Euphrates for at flygte, og var der reddet af to fisk. Som tak for denne heltegerning fra fiskene gjorde hun dem udødelige og placerede dem i himlen som de Fiskene vi kender i dag. Andre historier fokuserer på, at konstellationen af skelettet af et sømonster som Perseus overvandt for at redde Prinsesse Andromeda.
 
Astrologisk betydning:
Fiskene er et stjernetegn, og alle der er født mellem 21. februar og 20. marts vil være født under denne konstellation. Folk med dette stjernetegn betragtes normalt som værende meget sociale og elskværdige, men også drømmere og til tider en smule kaotiske. De er ofte talentfulde artister med en genert charme omkring sig. Grundelementet for Fiskene er, forståeligt nok, vand.
 
Bedste årstid til at se: Efterår
 
Konstellationer ved siden af: Andromeda, Trekanten, Pegasus, Vandmanden, Hvalen, Vædderen