Stjernetegnet Cassiopeia

Cassiopeia er en konstellation på den Nordlige himmel. Cassiopeia er synlig hele året, men er nemmest at se i november. Cassiopeia indeholder to supernovaer, en af dem er kendt som Cassiopeia A. Cassiopeia A ekspoderede for omkring 300 år siden og man har kunne se det fra Jorden. Stoffet som røg ud blev spredt ud i rummet i en fart af et par procent af lysest hastighed. Siden har det fortsat rundt i universet, med en masse elementer indeholdende oxygen. Disse elementer kan teoretisk skabe nye planeter, stjerner eller måske endda livende organismer i fremtiden.
 
Form og position:Stjernetegnet Cassiopeia
De fem største stjerner i denne konstellation skaber formen af et "W". Det viser dets top i midtvesten i retning mod Nordstjernen - så denne konstellation er meget let at finde på himlen.
 
Rektascension: 22h 57m to 3h 41m
Deklination: +47 to 78 degrees
 
Mest lyse stjerne: Alpha Cassiopeiae (Schedir)
 
Mytologi:
Den Etiopiske konge Cepheus og hans kone Cassiopeia havde begået den store fejl at overvurdere sig selv. Cassiopeia hævdede at hun var smukkere end Nereiderne, vandgudinder i Græsk mytologi. Nereiderne klagede til deres chef, vandguden Poseidon, som reagerede med det samme med at udsende hans tropper, sømonsteret Ketos og skabe en gigantisk oversvømmelse. For at få monsteret til at slappe af igen måtte Etiopiske præster afgive datteren af kongefamilien, Andromeda, som menneskelig ofring til monsteret. Andromeda blev bundet til en sten ved havet, hvor hun måtte vente på at vandmonsteret kom og spiste hende levende. Heldigvis var en ensom helt, Perseus, i nærheden, og kom hende til undsætning. Han kæmpede mod, og vandt, og kunne sidenhen gifte sig med Andromeda.
 
Bedste årstid til at se: Året rundt, især i efteråret
 
Konstellationer ved siden af: Andromeda, Bootes, Løven, Perseus