Stjernetegnet Vandmanden

Aquarius, eller Vandmanden, dækker et stort område, men er en relativ udvisket konstellation. På trods af dette er det en af de ældste kendte konstellationer på nattehimlen og er et stjernetegn. For tidligere kulturer markerede det regnsæsonen i den astronomiske kalender, hvilket er en del af årsagen til navnet og dens historiske vigtighed. Vandmanden ses bedst fra august til november.
 
Form og position:Sternzeichen Steinbock
Stjernetegnet Vandmanden er lokaliseret syd for Pegasus og ligger op til flere andre "vandkonstellationer" (Fiskene, Hvalen, Sydlige Fisk, Delfinen). Den består af relativt udviskede stjerner og er derfor ofte svær at se i sin helhed. Beta Aquarii er den mest lyse stjerne i Vandmanden. Navnet Sadalsuud er oprindeligt Arabisk og betyder "glædernes glæde". Dog er Alpha Aquarii omkring 6000 gange stærkere end solen, hvilket gør den meget speciel.
 
 
 
Rektascension: 20h 38m bis 23h 56m
Deklination: -25° to +3°
 
Mest lyse stjerne: Beta Aquarii (Sadalsuud)
 
Mytologi:
Ifølge myten repræsenterede Aquarius Deucalion som overlevede oversvømmelsen og var forfader til menneskeracen. Som en slags "Noah" overlevede han de oversvømmelser som en vred Zeus skabte og reddede civilisationen.  
Astrologisk betydning: Folk født under dette stjernetegn betegnes ofte som selskabelige og ukonventionelle. De er meget ekstrovert, tænker hurtigt over går ikke synderligt op i traditioner. De elsker frihed, og er ofte meget idealistiske.
 
Bedste årstid til at se: Efterår
 
Konstellationer ved siden af: Pegasus, Føllet, Delfinen, Ørnen, Stenbukken, Sydlige Fisk, Billedhuggeren, Hvalfisken, Fiskene