Stjernetegnet Nordlige Krone

Konstellationen den Nordlige Krone, også kendt som Corona Borealis, er en konstellation nord for stjernernes ækvator. Den mest lyse stjerne kan ses med det blotte øje og hedder Gemma. Navnet for konstellationen stammer fra de gamle grækere, som kunne se en krone i disse stjerner. Araberne så sidenhen noget helt andet, og kaldte det "tiggerens nøgle".
 
Form og position:Stjernetegnet Nordlige Krone
Dette er en forholdsvis lille konstellation som ligger mellem Hercules (til venstre) og Bjørnevogteren (til højre). Stjernerne i den Nordlige Krone danner en slags halvcirkel. Kun den største stjerne er lys, de resterende er omkring en størrelsesklasse 4. For virkeligt at se hele konstellationen skal man være lidt heldig, men det er absolut værd at prøve på en mørk nattehimmel.
 
Rektascension: 15h 15m til 16h 25m
Deklination: 26-40 grader
 
Mest lyse stjerne: Alpha Coronae Borealis (Gemma oder Alphekka)
 
Mytologi:
Myten om Ariadne, datter af Kong Minos fra Crete, fortæller historien om helten Theseus som med hjælp fra en labyrint fik nedkæmpet Minotaur. Begge var par der var dybt forelskede, men kærligheden galdt ikke længe. Guden Dionysis giftede Ariadne væk. Ved brylluppet fik hun et smukt diadem som han ville beholde på himlen efter hendes død. Her skinner det den dag i dag som den Nordlige Krone.
 
Bedste årstid til at se: Forår
 
Konstellationer ved siden af: Herkules, Bjørnevogteren, Slangen