Stjernetegnet Berenikes Lokker

Coma Berenices, Berenikes Lokker, er en relativt ubemærket konstellation som ligger mellem Løven og Bjørnevogteren. Du kan se denne konstellation som en samling af lidt utydelige stjerner, kun to af dem når en størrelse 4.
 
Form og position:Stjernetegnet Berenikes Lokker
Konstellationen Berenikes Lokker findes på forårshimlen og ligger mellem Løben og Bjørnevogteren. Mange af dens stjerner stammer fra en stjernesamling ca. 260 lysår væk. I retning mod Berenice er den såkaldte galaktiske nordpol på Mælkevejen.
 
Rektascension: 11h 58m til 13h 36m
Deklination: 13-33 grader
 
Mest lyse stjerne: Beta Comae Berenices
 
Mytologi:
Berenices Lokker er ikke en mytologisk konstellation da den blev opdaget for sent til at blive betegnet således. Berenice selv levede faktisk, og er således ikke en mytologisk figur. Berenice skulle på dette tidspunkt have skåret sit lange, smukke hår af, så hendes håb om hendes mands sikre hjemvendelse fra krigen gik i opfyldelse. Den næste dag var håret dog forsvundet helt. En astronom, Conon fra Samos, og ven af Archimides, løste denne gåde ved at placere hendes hår på himlen meget tæt på konstellationen Løven. Guderne var så glade for hendes hår, at de lod det blive til evig tid.
 
Bedste årstid til at se: Forår
 
Konstellationer ved siden af: Løven, Bjørnevogteren, Store Bjørn, Jagthundene, Jomfruen