Stjernetegnet Pegasus

Pegasus er en slags hest med vinger. Konstellationen er nemt at genkende grundet dens fire store stjerner som former en firkant. Denne konstellation kan findes på den nordlige himmel tæt på stjernernes ækvator. Nogle stjernesamlinger skaber desuden et spiralgalakse som gør, at Pegasus er utrolig smuk at se fra et teloskop.
 
Form og position:Stjernetegnet Pegasus
Fire stjerner danner "kroppen" af Pegasus. Tre yderligere stjerner danner halsen og hovedet på hesten med vinger. Denne konstellation ligger tæt på stjernernes ækvator, og er omkring 30.000 lysår væk. Den kan ses med en almindelig kikkert, men vil blot ligle en tåget plet. Der er i øvrigt en spiralgalakse tilknyttet Pegasus, som ligger 60 millioner lysår væk fra os (NGC 7331). For disse observationer skal man bruge et godt teloskop.
 
Rektascension: 22h 57m to 2h 39m
Deklination: 22-53 grader
 
Mest lyse stjerne: Epsilon Pegasi (Enif)
 
Mytologi:
I Græsk mytologi er kongen af Guderne, Zeus, betaget af Europa. Zeus beslutter derfor at forføre Europa, så han poserede som en stor, hvid tyr. Mens Europa samlede blomster kom hun hen til en imponerende tyr og satte sig på ryggen af den og begyndte at kæle den. Hun blev så optaget af dette at hun slet ikke lagde mærke til at tyren, Zeus, flyttede sig. De svømmede væk og ankom til øen Crete. Da de ankom afslørede Zeus sig selv, og gjorde Europa til Dronning af Crete. For at forevige dette lavede Zeus Taurus på himlen, som for evigt ville vise Tyren.
 
Bedste årstid til at se: Efterår
 
Konstellationer ved siden af: Firbenet, Svanen, Ræven, Delfinen, Føllet, Vandmanden, Fiskene, Andromeda