Stjernetegnet Krebsen

Krebsen er også kendt for sit latinske navn "Cancer", en konstellation som findes Sternbild på ekliptika storcirklen Siden 2002 er solen i konstellationen fra 21. juli til 10. august hvert år. Som et stjernetegn har Krebsen en speciel astrologisk vigtighed og har stor betydning for menneskers skæbne.
 
Form og position:Stjernetegnet Krebsen
Krebsen har form som to Y'er som er forbundet ved bunden. Det kan være svært at se med det blotte øje, da stjernerne ikke er de skarpeste, så den lettelse måde at finde den på er ved at forestille dig en streg mellem de to meget tydelige tvillingestjerner, Gemino (til højre for Krebsen) og Leo (til venstre).
 
Rektaszension: 7h 55m bis 9h 20m
Deklination: +7 bis +33 Grad
 
Mest lyse stjerne: Beta Cancri (Altarf)
 
Mytoligi:
Der er en yderst interessant fortælling forbundet med Krebsen. Det siges at Heracles, en søn udenfor ægteskab af Zeus, måtte kæmpe mod en stor og farlig vandslange. Under kampen måtte Hera, mor til Guderne, som ikke kunne fordrage Heracles, sende en Krebs ud for at dræbe ham. Den bed Heracles i hælen så hårdt at han blev ustyrlig. Han tog Krebsen og smed den så højt op i luften at den fløj op i himlen hvor den stadig kan ses den dag i dag som konstellationen Krebsen.
 
Astrologisk betydning: Folk som fødes under dette stjernetegn er meget sensitive og følelsesladede. De betragtes som værende relativt introvert og generte, men på samme tid meget sociale, rare og empatiske mennesker. De er påpasselige når det kommer til økonomi, og deres grundelement er vand.
 
Bedste årstid til at se: Vinter
 
Konstellationer ved siden af: Lossen, Tvillingerne, Jagthundene, Søslangen, Løven