Stjernetegnet Jomfruen

Jomfruen er en særligt stor konstellation lokaliseret direkte på den Ekliptiske linje, og er dermed én af de 12 stjernetegn. En af de mest tydelige kendetegn ved Jomfuen er, at konstellationen er den store samling af galakser, som holder omkring 2000 galakser.
 
Form og position:Stjernetegnet Jomfruen
Jomfruen er en unormalt stor konstellation, næststørst, kun overgået af konstellationen Hydra. Jomfruen er positioneret mellem konstellationerne Løven og Skytten. Dens formation ligner en kvinde i siddende position.
 
Rektascension: 11h 37m bis 15h 11m
Deklination: -23 bis +14 Grad
 
Mest lyse stjerne: Spica
 
Mytologi:
Der findes to populære myter som forklarer oprindelsen af konstellationen Jomfruen. I én Græsk myte er Persephone Frugtbarhedsgudinde, og en jomfru kidnappes en dag af Hades, Guden af Underverdenen. Hendes mor, Demeter, prøver at finde hende, og ødelægger høsten i ren og skær fortvivlelse. Hades lader Persephone komme hjem i foråret hvert år, for at hjælpe hende med høsten. Dette forklarer hvorfor Jomfruen kun kan ses i månederne marts til august hvert år. I forlængelse af dette, og temaet omkring jomfruer, er Gudinden Astraea, datter af Zeus som er Konge af Guderne, blevet træt af mænds konstante krigslyst og beslutter at forlader himlen og blive konstellationen Jomfruen, hvor hun holder Vægten i sine hænder...
Astrologisk betydning: Stjernetegnet Jomfruen er et jordligt tegn, og som alle jordlige tegn, er folk født under dette stjernetegn nogle der holder fødderne solidt plantet på jorden og er praktisk anlagt. Især er Jomfruen folk som kan lide orden og en ordentlig procedude, og foretrækker for det meste perfektionisme og er intolerente overfor useriøse mennesker.
 
Bedste årstid til at se: Forår
 
Konstellationer ved siden af: Løven, Bægeret, Ravnen, Søslangen, Vægten, Slangen, Bjørnevogteren