Stjernetegnet Perseus

Konstellationen Perseus er cirkumpolær, hvilket betyder at den kan ses hele året rundt. Især er den nem at observere om efteråret, hvor konstellationen står højt på himlen. Når man kigger efter Perseus er det nemt hvis man lægger mærke til Kuskens største stjerne, Capella. Lige til højre for denne stjerne kan man se Mirphak, som er den største stjerne i Perseus.
 
Form og position:Stjernetegnet Perseus
Konstellationen Perseus ligger i et kryds midt på Mælkevejen. Den ligger øst for det tydelige W fra Cassiopeia. Syd for dens største stjerne, Mirphak, kan man se stjernen Algol. Denne stjerne siges i græsk mytologi at give uheld.
 
Rektascension: 1h 29m til 4h 51m
Deklination: 31-59 grader
 
Mest lyse stjerne: Alpha Persei (Mirphak, auch Algenib)
 
Mytologi:
Historien om Perseus er en af de væsentlige historier i græsk mytologi. Ifølte myten krævede oraklet Dephi, at Acrisius' barnebart skulle dræbes. For at forhindre dette og beskytte sin datter, Danae, ville Acrisius lukke hende inde i et tårn hvor ingen kunne nå hende. Det virkede dog ikke så godt, da Zeus, som var blevet forelsket i hende, så hende mange gange grundet snedige planer. Efter et stykke tid fødte Danae sågar hans søn, Perseus.
 
Bedste årstid til at se: Efterår
 
Konstellationer ved siden af: Kassiopeia, Andromeda, Trekanten, Vædderen, Tyren, Kusken, Giraffen