Stjernetegnet Slangen

Som den eneste konstellation på himlen består Slangen af to ikke-sammenhængende dele. Disse to dele er skabt af en lang række stjerner. Det er også yderst interessant, at det først var i 2010 at vi opdagede at der findes et helt planetsystem i denne konstellation, som "kun" befinder sig ca. 170 lysår fra os! Slangen er også blandt de 48 nævnte konstellationer af Ptolemy.
 
Form og position:Stjernetegnet Slangen
Som sagt består konstellationen af to ikke-sammenhængende dele. Først er der hovedet, som er en slags trekant og ligger mod øst. Dernæst har vi "halen" som ligger i vest. i halen ligger også den meget kendte gas Nebula M16.
 
Rektascension: 15h 10m to 18h 58m
Deklination: 16-21 grader
 
Mest lyse stjerne: Unukalhai (Alpha Serpentis)
 
Mytologi:
Mytologien omkring konstellationen Slangen er ganske interessant. Byen Lema var konstant usikker da den blev hærget en af slange med flere hoveder. Helten Heracles blev bedt om at slå denne slange ihjel, men hver gang han prøvede at slå et af hovederne af med et svær voksede et nyt ud. Han måtte få hjælp fra sin nevø, som brændte de stykker hvor hovederne havde siddet, og på den måde kunne de ikke længere vokse ud igen.
 
Bedste årstid til at se: Sommer
 
Konstellationer ved siden af: Nordlige Krone, Bjørnevogteren, Jomfruen, Vægten, Herkules,og mange flere