Stjernetegnet Tyren

Konstellationen Tyren findes på begge sider af det Ekliptiske kredsløb om Solen, og gør den derfor til et af de 12 stjernetegn. Konstellationen kan ses på vinterhimlen, især omkring december og januar, og er utroligt let at se, grundet de mange smukke stjerner.
 
Form og position:Sternzeichen Stier
Taurus er på himlen i form af en tyr, og kan ses Nordøst for den kendte Orion Nebula. Blandt de mest kendte kendetegn er den v-formede formation af stjerner som Hyades som udgør Tyrens hoved. Øjet på Tyren er afgrænset af et rødligt lys fra stjernen Aldebaran. Toppen af Tyrens horn er repræsenteret af stjernen Elnath, som er den næstmest lyse stjerne i konstellationen som er lokaliseret i en østlig retning fra Hyades.
 
Rektascension: 18h 40m bis 20h 35m
Deklination: -2 bis +31 Grad
 
Mest lyse stjerne: Aldebaran
 
Mytologi:
I Græsk mytologi er kongen af Guderne, Zeus, betaget af Europa. Zeus beslutter derfor at forføre Europa, så han poserede som en stor, hvid tyr. Mens Europa samlede blomster kom hun hen til en imponerende tyr og satte sig på ryggen af den og begyndte at kæle den. Hun blev så optaget af dette at hun slet ikke lagde mærke til at tyren, Zeus, flyttede sig. De svømmede væk og ankom til øen Crete. Da de ankom afslørede Zeus sig selv, og gjorde Europa til Dronning af Crete. For at forevige dette lavede Zeus Taurus på himlen, som for evigt ville vise Tyren.
 
Astrologisk betydning:
Folk født i stjernetegnet Tyren styres af grundelementet, jord, hvilket gør dem meget praktisk anlagt. De er, ligesom Zeus, Konger af Guderne, hvilket vil sige at de er stærkt passionerede og typisk meget romantiske. Glæde skal nok komme, ved tålmodigt at bygge et succesfuldt liv for dem selv og deres familier.
 
Bedste årstid til at se: Vinter
 
Konstellationer ved siden af: Kusken, Perseus, Vædderen, Hvalen, Floden, Orion, Tvillingerne