Stjernetegnet Stenbukken

Stenbukken er en af de længst kendte konstellationer. Det ligger på den ekliptiske linje og er en af de 12 stjernetegn. De gamle babylonere kaldte denne konstellation for "Gedefisk" grundet dens form. Det nye navn, Stenbukken, blev givet af Romerne. Stenbukken har som stjernetegn en særlig betydning for astrologien.
 
Form og position:Stjernetegnet Stenbukken
Overordnet set er Stenbukken en relativt diskret konstellation hvor kun to af stjernerne er lysere en størrelsesklasse 3. Den nemmeste måde at finde konstellationen på, er ved at kigge efter de mest lyse stjerner i den Sydlige Fisk samt efter Altair i konstellationen "Ørnen". Når du finder disse kan du forestille dig en streg mellem dem, og lige under denne streg vil du se Stenbukken.
 
Rektascension: 20h 05m bis 21h 55m
Deklination: -9 bis -28 Grad
 
Mest lyse stjerne: Delta Capricorni (Deneb Algedi)
 
Mytoligi:
Stenbukken, som vi kender den i dag, er ret ekstraordinær, da den består af to figurer, henholdsvis en Ged og en Fisk. Historien vil fortælle, at Guderne, når de kæmpede, ville lave sig om til tyr for at camouflere sig selv. Med denne strategi kunne Zeus' kone, Hera, forvandle sig til en hvid ko, og Zeus kunne selv forvandle sig til et får.
 
Astrologisk betydning: Folk som fødes under Stenbukken betegnes som troværdige og seriøse. Med deres diligence og deres sans for realitet opfattes de ofte som "hårde" typer. Bag deres seje ydre er der dog oftest en meget sensitiv og varm person. Grundelementet for Stenbukken er jord.
 
Bedste årstid til at se: Efterår
 
Konstellationer ved siden af: Ørnen, Skytten, Sydlige Fisk, Vandmanden