Stjernetegnet Vægten

Libra, eller "Vægten", er ikke den mest definerede konstellation på himlen på trods af at være et kendt stjernesystem. Libra er en konstellation som kan observeres i den Nordlige halvkugle fra januar til juli. På trods af at den består af mindre skarpe stjerner, er der én meget lys stjerne, Zuben el-Schamali (den Nordiske klo). Uerfarne stjernespottere finder det muligvis svært at se formen af Vægten, og det kræver også lidt fantasi at forestille sig konstellationens form. Solen fremstår i konstellationen fra 31. oktober til 23. november.
 
Form og position:Sternzeichen Waage
Vægten ligger mellem konstellationerne Jomfruen i vest og Skorpionen i øst. Zuben el-Schamali er konstellationens tydeligste stjerne, som danner punktet for "balance" i Vægten. Denne stjerne er lokaliseret præcis på den Ekliptiske linje på himlen. En sjov ting ved Vægten er, dens "Bar stjerne" eller Alpha Librae, som faktusk er et binært stjernesystem. Dette fænomen kan ses ret let fra Jorden ved brug af en kikkert.
 
Rektascension: 14h 21m bis 16h 02m
Deklination: -30 bis 0 Grad
 
Mest lyse stjerne: Beta Librae (Zuben el-Schemali)
 
Mytologi:
De gamle Sumerere kendte konstellationen som "Vægten", selvom det originale navn for denne er ukendt. Nogle mener at navnet relaterer til efterårsjævndøgnet, hvilket på dette tidspunkt, var når solen passerede en konstellationen mens længden af dagen og natten var præcis det samme. Det kan også være fra formen som en vægt. Både Babylonerne og Grækerne omtalte konstellationen som "Skorpionens Klo". Romerne kaldte senere Libra for retfærdighedens vægt som blev holdt af Gudinden Astraea.
 
Astrologisk betydning:
Personer født under Vægten er normalt meget åbne og intelligente. De jager normalt en del forskellige projekter med stor ensutisasme, men kan virke lidt ubalancerede. Deres retfærdighed og villighed til at hjælpe andre betyder at de oftest beundes med stor affektion, og deres grundelement er luft.
 
Bedste årstid til at se: Forår
 
Konstellationer ved siden af: Lille Løve, Krebsen, Sekskanten, Jomfruen