Stjernetegnet Løven

Løven er en meget tydelig konstellation på forårshimlen. Udover at være sin egen konstellation på nattehimlen har den også astrologisk betdning da den er lokaliseret på den Ekliptiske linje, og dermed et af de 12 stjernetegn.
 
Form og position:Stjernetegnet Løven
Løven kan kendes ved en kurvet stjernelinje som også kendes som "Segl". Denne linje siges at repræsentere Løvens manke. Lyse stjerner som Denebola, Regulus, Algieba (γ) og δ Leonis former kroppen, mens stjernerne ζ μ og ε Leonis former hovedet. Der er også et bar stjerner som kan observeres i midten af konstellationen.
 
Rektascension: 12h 00m to 9h 15m
Deklination: +0 to +30°
 
Mest lyse stjerne: Alpha Leonis (Regulus)
 
Mytologi:
I den Græske mytologi blev konstellationen kaldt "Nemean Lion", som hærgede byer, og boede i nærheden af ​​byen Nemea. Takket være sin ekstraordinære pels, var Løven usårlig overfor eventuelle angreb - alle våben blev simpelthen slynget væk efter det ramte Løven. At slå Løven ihjel var en af ​​"Heracles' " - også kendt som "Hercules" - tolv opgaver givet til ham af hans far, Zeus. Efter et mislykket forsøg på at gøre det med et sværd, kvalte han løven med sine bare hænder. Senere bar Heracles pels og var selv usårlig. Guden Zeus ædrede dog Løven ved at give den en plads på himlen.
 
Astrologisk betydning:
Folk som er født under dette stjernetegn betragtes som sociale, selvsikre og velsignet med succes. Deres generøsitet og egoisme gør dem ofte til de bedste ledere. Dog er de også søde og har varme hjerter, og her dermed mange gode venner. Deres grundelement er ild.
 
Bedste årstid til at se: Forår
 
Konstellationer ved siden af: Lille Løve, Krebsen, Sekstanten, Bægeret, Jomfruen