Stjernetegnet Skorpionen

Skorpionen er en meget iøjnefaldende konstellation. Den ligger tæt på centrum af Mælkevejen og på den Ekliptiske linje som et af de 12 stjernetegn. Grundet dens lyse stjerner og den skorpionlignende kurvede form er konstellationen relativ let at spotte selv for begyndere.
 
Form og position:Skorpionen
Den mest lyse stjerne i Skorpionen var kendt som Qualbu'l-Agrab - "Hjertet af Skorpionen", af Arabere grundet dens position. Grækerne havde ligeledes et interessant navn for konstellationen som var i stil med "Modsat-Mars". Dette navn kom fra den røde farve og det faktum at Mars og "Modsat-Mars" meget sjældent mødes på himlen. Når du har fundet "Modsat-Mars" på himlen vil du kunne se formen af Skorpionen. Desværre kan man kun se konstellationen om sommeren, og selv der er den ikke fuldstændig grundet dens meget sydlige position.
 
Rektascension: 15h 47m bis 17h 59m
Deklination: -46 bis -8 Grad)
 
Mest lyse stjerne: Antares (Magnitude 1,06)
 
Mytologi:
For at kunne gifte sig med kongens datter, Merope, måtte den erfarne jager Orion befri øen Chios fra alle vilde dyr ifølge mytologien. Han var ikke i stand til at gøre dette på trods af hans erfaring, og kongen lod således ikke Orion gifte hans datter. Orion blev meget vred af dette, og ville dræbe alle dyr i verden. Dette gjorde Gaia, Jordgudinden, meget bange. Hun sendte derfor en lille, men meget farlig skorpion, til at stoppe drabene og Orion fra at gøre mere skade. Jagtgudinden, Artemis, kunne godt lide Orion, og ville beskytte ham fra dette. Således løste hun konflikten meget simpelt: Hun placerede de to længst muligt fra hinanden på himlen. Selv den dag i dag bliver Orion og Skorpionen langt væk fra hinanden på himlen, og du vil aldrig kunne se dem på samme tidspunkt.
 
Astrologisk betydning:
Folk som er født under stjernetegnet Skorpionen siges at være selvsikre. Grundet deres store passion kan de blive både jaloux og hævngerrige, men er samtidig meget ærlige og oprigtige personer. Grundelementet for Skorpionen er vand.
 
Bedste årstid til at se: Sommer
 
Konstellationer ved siden af: Vægten, Ulven, Vinkelmåleren, Altar, Sydlige Krone, Skytten