Stjernetegnet Delfinen

Delfinen er en lille konstellation med et tydeligt kendetegn i dens diamantmønster, som kan ses på den Nordlige himmel. Den kan ses øst for den meget prominente stjerne Altair som ligger i konstellationen Aquila. Den søde delfin er lige ved siden af Altair på himlen.
 
Form og position:Stjernetegnet Delfinen
Denne konstellation ligger i Mælkevejen og kan særligt kendes grundet dens meget tydelige kendetegn, som er den kompakte form. En diamant af stjerner former Delfinens krop og en femte stjerner syd for dette fulender halen. Ligesom konstellationen Orion ligger Delfinen tæt på stjernernes ækvator og kan ses fra alle steder i verden med undtagelse af Antarktis.
 
Rektascension: 20h 14m to 21h 08m
Deklination: +2 to 21 degrees
 
Mest lyse stjerne: Beta Delphini (Rotanev)
 
Mytologi:
Mytologien om Delfinen fortæller historien om Arion fra Lesbos, som var en berømt Græsk poet og musiker som samlede en masse skatte. På en sørejse forrådte hans mænd ham for at stjæle hans guld, og gav ham blot ét enkelt ønske, hvilket var at han måtte synge én sidste sang. Som han spillede sin smukke sang blev han kastet i havet, men han blev reddet af en delfin som bar ham op til himlen på hans ryg. Arion, hans lyre og delfinen har nu en permanent plads på himlen i stjernerne. En alternativ myte fortæller om vandguden Poseidon og hans nye kone Amphitrite, som flygtede til Altas bjergene for at beskytte hendes mødom. Poseidon sendte en delfin ud for at overtale Amphitrite til at komme tilbage. Da han fik hende tilbage gav han Delfinen en evig plads på himlen, og endnu en konstellation var født.
 
Bedste årstid til at se: Sommer
 
Konstellationer ved siden af: Ræven, Pilen, Ørnen, Vandmanden, Pegasus, Equus