Stjernetegnet Tvillingerne

Tvillingerne er en meget berømt konstellation med stor astrologisk betydning. Dens nordligste sektion krysser Mælkevejen og kan let observeres om vinteren når mange store stjernesamlinger findes på himlen. Da Tvillingerne ligger på den Ekliptiske linje med solen, månen og planeter, trækkes de omkringliggende elementer rundt omkring konstellationen.
 
Form og position:Sternzeichen Zwillinge
Tvillingerne fremstår som to forskellige mennesker som står ved siden af hinanden. Hovederne på de to personer symboliserer det berømte Romerske Dioscuri: Castor og Pollux. Pollux, den mest lyse stjerne i Tvillingerne, er "kun" 34 lysår fra Jorden. Den skinner organge, og er en del af den berømte Vintersekskant. Castor er et stjernesystem som består af tre primære og tre sekundære stjerner.
 
 
 
Rektascension: 06h 00m bis 08h 08m
Deklination: +10 bis +35 Grad
 
Mest lyse stjerne: Beta Geminorum (Pollux)
 
Mytologi:
Navnene på Tvillingerne kommer oprindeligt fra den Græske mytologi og var Castor og Polydeukes, men blev under det Romerste styre senere hen omdøbt til Castor og Pollux. Castor er søn af Kong Tyndareus af Sparta, og Pollux er søn af Zeus. Derfor var den ene dødelig, og den anden udødelig. Sammen oplevede Tvillingerne et heroisk eventyr af Argonauts, som blev betragtes som det tredje store eventyr i Græsk litteratur eftter Odysseen og Iliaden. Dog, under en diskussion med venner blev Castor dræbt, hvorefter Polydeuces spurgte sin far, Zeus, om at dele dødeligheden med hans bror. Fra dette øjeblik brugte de deres liv i Hades, underverdenen, i stedet for Olympus, Gudernes bjerg. Grundet deres broderlige kærlighed, blev de begge placeret på himlen.
 
Astrologisk betydning:
Folk som er født under stjernetegnet Tvillingerne siges at være venlige og fleksible. Ekstrovert og elegante som de er, kan de desværre også misforståes som værende overfladiske og falske. Grundet en hurtig forståelse, er der intet problem der er for stort for Tvillingerne. Deres grundelement er luft.
 
Bedste årstid til at se: Vinter
 
Konstellationer ved siden af: Kusken, Tyren, Orion, Jagthundene, Krebsen, Lossen