Stjernetegnet Vædderen

Vædderen er en lille konstellation med en stor betydning. De lyse stjerner α (-), β (Sheratan) og γ (Mesarthim) viser en kurve. Solen rammer Vædderen d. 19. april og bliver der helt indtil 14. maj. Vædderen kan dog bedst ses om efteråret.
 
Form og position:Stjernetegnet Vædderen
Vædderen findes syd for konstellationen Trangulum og vest for Pisces. Vædderen viser sig som en lettere bøjet kurve, men at se en vædder i konstellationen kræver en del fantasi. Beta Arietis er et dobbelt stjernesystem. 53 Arietis er endnu en interessant stjerne i Aries konstellationen, men knap synlig med det blotte øje. Den bliver ved med at vække nysgerrigheden hos astronomer, da den flyver med en enesteående hastighed gennem universtet - mere end 160 mil per sekond.
 
Rektascension: 01h 46m to 03h 29m
Deklination: +10 to +31 grader
 
Mest lyse stjerne: Alpha Arietis (Hamal)
 
Mytoligi:
Konstellationen af Aries blev først nævnt i den mesopotamiske kultur for mere end 5000 år siden, dengang kendtes konstellationen som "Agrarian". Betydningen af en vædder stammer fra en gammel historie om en vædder med gyldent hår og vinger, som blev sendt af Guderne for at redde Prins Phrixus fra at blive ofret efter en uenighed. Som tak ofrer Phrixus efterfølgende vædderen selv, som derefter sendes op i skyerne. Selv efter vædderens død har den en central rolle i den Græske mytologi, f.eks. i den berømte Argonautica.
 
Astrologisk betydning: De, der er født i stjernetegnet "Vædderen" siges at være passionerede og fokuserede. Ærlighed og sympati er ydermere beskrivende ord for dem, og betyder, at det altid er en fornøjelse at være i selskab med dem.
 
Bedste årstid til at se: Efterår
 
Konstellationer ved siden af: Trekanten, Perseus, Tyren, Hvalfisken, Fiskene