Stjernetegnet Orion

Orion, også kendt som "Jægeren", er en af de mest tydelige og beundringsværdige konstellationer af dem alle i nattehimlen. Som en af de ældste konstellationer lokaliseret på stjernernes ækvator, er Orion kendt som en kæmpe stjernetåge, eller region af stjerner. Karakteren Orion er en stærk Jæger, som bærer et sværd som bekæmper angreb fra en tyr blot ved at svinge det.
 
Form og position:Stjernetegnet Orion
Orion er lokaliseret næsten direkte på stjernernes ækvator, og former en imaginær linje lige til den Ekliptiske linje. Konstellationens største feature er det "bælte" af tre stjerner som ofte kaldes for "De Tre Konger". Disse stjerner, kaldet Alnitak, Alnilam og Mintaka, er også sommetider kaldet "Jakobs Stige". Dette bælte er mest synligt på den Nordlige halvkugle, i januar. At finde de tre stjerner fra bæltet er den mest simple måde at finde konstellationen på. Orions armhule og venstre fod er markeret af to af nattehimlens mest tydelige stjerner. Btelgeuse, armhulen, er en lys, rødlig stjerne, mens Rigel, foden, er den sjettemest lyse stjerne på himlen.
 
Rektascension: 4h 45m to 6h 25m
Deklination: +11 to +23°
 
Mest lyse stjerne: Beta Orionis (Rigel)
 
Mytologi:
Navnet Orion kommer fra den Græske mytologi, hvor jægeren var en gigant som ville giftes med Merope, datter af kongen af Chios, Oenopion. På trods af at der er forskellige versioner af denne myte, er der enighed om, at Oenopion nægtede at de skulle giftes, og Orion var meget vred over dette, og ville slå alle dyr i verden ihjel for det. Gaia, Jordgudinden, sendte derfor en skorpion ud for at forgifte Orion, da hun var bange for at denne trussel ville udmønte sig i realiteten. Artemis, Jagtgudinden, beskyttede Orion ved at placere ham på himlen, stik modsat Skorpionen. Det er derfor konstellationen Skorpionen og konstellationen Orion aldrig kan ses på samme tidspunkt.
 
Bedste årstid til at se: Vinter
 
Konstellationer ved siden af: Tyren, Floden, Tvillingerne, Haren, Enhjørningen